tandstallning-och-gummisnoddar

Frågor & SvarKategori: Allmänna frågortandstallning-och-gummisnoddar
Poina asked 3 år ago

Hej! Hade ett överbett på 8 mm och det korrigerades ned till nu 3-4 mm med hjälp av gummisnoddar. Hålen täpper inte helt igen med hjälp av gummisnoddarna utan man fick med hjälp av gummisnoddar som läkaren sätter in själv(dvs inte de jag själv byter varje dag) täppa igen de. Jag har fortfarande tandställningdn kvar men den ska av om 3 månader. Läkaren säger att gummisnoddarna gav maximal effekt och kan inte minska överbettet något mer. Utan isånnafall får man använda en ströv tråd för underkäken. Men jag har läst att det kan bli väldigt fult om man flyttar fram tänderna i underkäken, att ansiktet lär se väldigt platt ut. Dessutom har jag redan en väldigt liten haka och mitt ansikte ser redan platt ut.. finns det andra alternativ? Jag vill poängtera att jag slutade med gummisnoddarna en hel vecka och sen fortsatte jag. Kan det ha påverkat att överbettet inte blev mindre?  

1 Answers
SMAJLA Ekonomi & IT Personal answered 3 år ago

Hej,
Inom tandreglering gör vi alltid vårt bästa, men vi kan tyvärr inte trolla. Är man född med en liten haka kan vi inte göra den större. 
Att flytta tänder bakåt riskerar att göra ansiktet plattare. Du säger att tänderna skall flyttas framåt, då har det i så fall motsatt effekt.
Med vänliga hälsningar
Smajla Tandreglering

Boka tid!