Vi välkomnar både vuxna och barn till våra kliniker. Vi tar även emot de barn och ungdomar som har fått en tandregleringscheck för fri tandreglering genom landstinget.
Under de senaste åren har vi behandlat över 6 000 patienter i Stockholmsområdet vid kliniker i centrala och norra Stockholm och sedan 2022 även i Göteborg.
Vi arbetar med flera olika typer av behandlingar som du kan läsa om nedan.
Vår specialisttandläkare Jessica Hedborg har arbetat med tandreglering sedan 90-talet och har behandlat mer än 7 000 patienter i Sverige och i England.
Kontakta oss för en konsultation
För att kunna föreslå en behandlingsplan för ditt bett behöver vi träffa dig för en första konsultation.
Du bokar enkelt online här. Du kan också ringa oss på telefon 08-611 44 44 eller fylla i formuläret nedan, så återkommer vi till dig inom kort:
Osynlig tandställning
Vår vanligaste behandlingsmetod är numer så kallad osynlig tandställning från Invisalign.
Vår klinik är en av de mest erfarna klinikerna i Sverige vad gäller Invisalign och vi vidareutbildar oss fortlöpande för att alltid uppnå bästa resultat.
Vi har behandlat närmare 2 000 patienter med Invisalign under de senaste åren.
Du kan läsa mer om osynlig tandställning här.
Fast tandställning
Den behandlingsmetod många främst tänker på när de hör tandreglering är fast tandställning, så kallad räls. Med fast tandställning kan man flytta tänderna åt olika håll för att få ett bättre bett och vackrare leende. Små metallfästen (brackets) klistras på varje tand. Sedan flyttas tänderna med hjälp av trådar som kopplar samman metallfästena.
Den vanligaste rälsen är metallfärgad, men det finns flera olika varianter av räls, bl.a. en som är vit/tandfärgad och en annan som kallas osynlig då den fästs på baksidan av tänderna.
Du kan läsa mer om olika behandlingsmetoder här.
Avtagbar tandställning
Den avtagbara tandställningen används enbart på barn och ungdomar. Dess främsta uppgift är inte att räta ut enstaka tänder, utan att på olika sätt påverka käkarnas tillväxt. Detta gäller patienter med till exempel överbett eller underbett.
Ortognatkirurgi/käkkirurgi
Vissa patienter har ett så svårt bettfel att det inte går att rätta till med enbart tandreglering. Då kan det behövas ortognatkirurgi för att få käkarna att passa ihop, vilket vanligtvis görs i kombination med fast tandställning.