Fira med oss – kampanj på Invisalign i Göteborg!

Gummisnoddar

Gummisnoddar – nu gäller det att vara flitig!

I början av tandregleringen är det mest vi som gör jobbet. Vi gör överkäken bra, och underkäken bra, men de passar inte direkt ihop. Det är då det är dags med gummisnoddar. Du kanske har ett överbett, ett underbett, ett öppet bett eller ett snett bett. Med hjälp av gummisnoddarna drar vi käkarna mot varandra så att du även skall kunna bita så bra som möjligt. Blir bettet harmoniskt så har vi dessutom en större chans att tänderna står kvar efter tandregleringen.

När det är dags för gummisnoddar är det du som gör det stora jobbet. Du kommer ändå till oss regelbundet ungefär varannan månad så att vi ser hur det går och kontrollerar att inget gått sönder. Det här betyder att om du inte använder dina snoddar så kommer behandlingen stanna upp och tandregleringen kommer således dra ut på tiden och inte bli klar förrän du använder snoddarna. Därför är det jätteviktigt att du använder dina gummisnoddar precis så mycket som vi sagt.

De flesta skall ha sina gummisnoddar dygnet runt. Man byter till nya på morgon och kväll när man borstar tänderna, annars har man dem hela dagen och hela natten. Ifall det är svårt att ha dem när du äter kan du ta ut dem när du äter och sedan sätta i dem direkt efter. Om du fuskar och bara har dem på natten men inte på dagen, så blir det ett jojande och allt går tillbaka under dagen. Om du inte använder dina snoddar på en månad så står behandlingen still och du kan lägga till en månad på den totala tiden som du skall ha tandställning. Du kan alltså själv påverka hur länge du skall ha din tandställning.

Gummisnoddarna går lätt sönder, och det är inte farligt att svälja dem. Ha alltid med dig en påse med snoddar så du kan ta en ny om den går sönder.

Om dina gummisnoddar tar slut måste du kontakta oss så att du får nya och inte är utan dem någon vecka. De går inte att köpa på apoteket.

Det är inte bra att sätta dubbla snoddar för att få det att gå fortare. Tänderna klarar inte för starka krafter och då kan tandrötterna bli skadade. Om kraften är för stark kan det även bli motsatt effekt att tänderna protesterar och står helt still.

Vi kommer visa dig hur just du skall fästa dina snoddar, för det beror på vilket bettfel just du har. Om du glömmer hur du skall fästa dem är det viktigt att du kontaktar oss så att vi kan visa dig igen.

Det går långsamt att flytta tänder och många upplever att det inte händer någonting och förstår därför inte vitsen med snoddarna. Men mot slutet, när bettet börjar bli bättre är det många som upplever att de faktiskt biter mycket bättre, så kämpa på så att du också kommer dit så fort som möjligt!

Kontakta oss om du har problem med snoddarna!

 


Läs mer inom "Om din behandling"

Call Now Button