Fira med oss – kampanj på Invisalign i Göteborg!

Risker med tandförflyttning

Inför en tandreglering måste man ha friska tänder. Vi gör ingen tandläkarundersökning inför en tandreglering, utan vi tittar på andra saker. Man är själv ansvarig att gå till sin vanliga tandläkare och kontrollera att man inte har karies eller tandlossning inför tandregleringen. Vi rekommenderar att man har gjort en undersökning max 6 månader innan behandlingsstart. Även om allt är friskt vid start, kan det under tandregleringen uppstå karies, tandsten eller tandlossning. Därför är det viktigt att även under tandregleringen gå till tandläkaren och tandhygienisten som vanligt. Vi sköter endast din tandreglering, och tittar varken efter karies eller tar bort tandsten när du kommer för att justera din tandställning.

Om du inte har en tandläkare i Stockholm, kan du gå till någon av de tandläkare/tandhygienister som vi har på kliniken.

En tandreglering innebär att man flyttar på tänder. Vi föredrar att flytta på helt friska tänder. Även om man har friska tänder kan dessa skadas av en tandreglering. Rötterna på tänderna kan bli kortare. En tand som tidigare varit med om ett trauma kan behöva rotfyllas. Har du lagningar, rotfyllningar, kronor, broar, implantat så är det större risk att dessa skadas under tandregleringen. Vi utför behandlingar även om man har sådant, men vi ansvarar inte om de går sönder under behandlingen. En krona kan lossna till exempel. Då får man själv betala att en tandläkare sätter fast den igen.

Det kan aldrig lämnas garantier vid en tandreglering. Ibland vill tänderna inte flytta sig. Sådant kan vara svårt att förutspå innan start. Det kan bero på att sinus är i vägen, dålig benomvandling, ankylos (att tand vuxit fast i benet). Rökning och ålder kan påverka tandreglering.

Simulerade bilder som eventuellt tas fram före en tandreglering är endast avsedda för att ge en uppfattning om de förändringar som planeras vid tandregleringen. Det blir aldrig exakt likadant i verkligheten som i en dator.


Läs mer inom "Om din behandling"

Call Now Button